Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In de huiswerkopdracht staat vermeld dat alle schalen gemaakt zijn en dat er dus geen nieuwe schalen geconstrueerd hoeven te worden. Nu neem ik aan dat dit dus niet hoeft, maar anderzijds zie ik bij de opdracht 8 (a) vermeld staan dat ik een factoranalyse uitvoer over schaal 'wantrouwen' en schaal 'controle'.

Ik neem aan dat deze niet hetzelfde zijn dan @NIEUW_WANTROUWEN en @NIEUW_CONTROLE. De reden: bij de uitleg van de opdracht (syntax) en 'nieuw wantrouwen' staat item: hsl22_R. Bij de schaal 'wantrouwen' in vraag a, staat dat er gebruik moet worden gemaakt van item: hsl22. Deze is dan niet gehercodeerd.

Begrijp ik dit nu verkeerd of is het dan toch de bedoeling dat er een nieuwe schaal wordt aangemaakt?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (400 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Je hoeft bij vraag 8 zelf geen nieuwe schaal te maken, maar er wordt wel gevraag om te checken of de manier waarop die twee schalen gemaakt zijn, klopt met de resultaten van een factoranalyse op die items.
door (13.1k punten)
...