Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik heb in R de Omega total en GLB bepaald, maar nu weet ik nog niet wat ik met het antwoord moet doen. Wat betekent een Omega van 0,86 bijvoorbeeld. Ik heb al eerder gezien dat dat "goed" is, maar wanneer is het dan niet goed genoeg meer.
in Schaalconstructie door (180 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Dit wordt uitgelegd in een artikeltje (maar heel toegankelijk) dat op http://www.ehps.net/ehp/issues/2014/v16iss2April2014/4%20%20Peters%2016_2_EHP_April%202014.pdf staat.

Kort samengevat: deze maten, ook omega en de glb, hebben een aantal aannames die vaak niet opgaan. Hun hoogte hangt deels af van de breedte van het construct dat je wil meten.

Beter dan op zoek te gaan naar 1 getal om te beslissen of iets 'goed genoeg' is, is het om je schaal goed in detail te bestuderen, en te kijken of de items zich gedragen zoals dat hoort. Hoe dit kan wordt in dat artikeltje ook uitgelegd.

door (77.7k punten)
...