Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Op de eindopdracht pagina van "Onderzoekspracticum Experimenteel Onderzoek" staat dat het verslag maximaal 10 pagina's mag zijn. Op basis van (Waar vind ik hoe lang het verslag mag zijn?), ga ik er van dat dit van Introductie t/m Discussie. Het gegeven basisverslag is in het originele formaat (11pt, 1.5 regelafstand) ook (net) 5 pagina's. Als ik echter de APA regels toepas van 12pt en dubbele regelafstand, wordt dit basis verslag een (volle) 7 pagina's, en blijven er maar weinig pagina's over zelf om aan te vullen.

Mis ik iets, of heb ik inderdaad maar 3 pagina's (12pt, dubbele regelafstand) om te gebruiken?

in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (180 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Ik zit te zoeken in de youlearnomgeving maar ik kan niet vinden waar staat dat 10 pagina's het maximum is. Heb je daar wellicht nog een bron voor?

Ongeacht het antwoord daarop: zie de 10 pagina's vooral als een losse richtlijn. Tijdschriften hanteren meestal een woord- in plaats van een paginalimiet. Volgens mij is het template zoals je aangeeft 11pt met 1.5 regelafstand, omdat dit makkelijker nakijkt. Als je vol APA gaat met 12 punten dubbele regelafstand, dan wordt het aantal pagina's wellicht wat groter, maar dat hoeft geen probleem te zijn.

Een limiet is vooral handig om te voorkomen dat verslagen vol figuren komen te staan, zeer lange uiteenzettingen over zaken die beknopt konden worden besproken, etc. Zolang je in de algemene ordegrootte zit van 10-14 bladzijden, dan zal het wel in orde zijn. Enkel de samenvatting heeft een harde limiet van 250 woorden
door (63.5k punten)
https://youlearn.ou.nl/web/pb0402171833/tentamen

Einde eerste alina "Het verslag mag maximaal tien pagina's lang zijn."
...