Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik ben vergeten om mijn variabelen te standaardiseren voor het doen van MRA's. Is er een manier om dit op te lossen zonder alle analyses over te doen + het veranderen van de waarden in alle tabellen?

Is het mogelijk om dit ook in de discussie te benoemen?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (400 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Helaas. Maar als het goed is is het aantal analyses die opnieuw gedaan moeten worden erg beperkt (misschien 1 of max 2 MRA's?). Dat is te overzien.

Als je met syntax hebt gewerkt (of menu's waarna je met 'paste' en syntaxfile hebt aangemaakt), dan is het een kwestie van standaardiseren en gewoon de syntax opnieuw runnen.

Het oplossen in de discussie is geen sterke oplossing. Niet alleen voor een opdracht, maar in het algemeen: je verwijst namelijk naar een oplossing die volledig in je eigen vermogen lag om uit te voeren binnen de context van het verslag. Het is een beetje vergelijkbaar met een zeer zware rekenfout maken, dat te zien, maar te negeren, en dan samenvattend af te sluiten met 'ik weet dat mijn antwoord onzin is, het zou vast minder onzin zijn als ik het goed had gedaan'.

Maar even een andere insteek:

Je kunt je ook afvragen waarom je 'moet' standaardiseren. Je hebt als het goed is geen interacties in je regressiemodel, dus de impact van standaardiseren zou erg beperkt moeten zijn. Je kunt daarom ook besluiten om uit te zoeken wat standaardiseren doet, of dit een impact op je conclusies zou moeten hebben, en op basis van die 'analyse' te bepalen of het uberhaubt nodig is om te standaardiseren en/of het in de discussie te bespreken
door (63.1k punten)
geselecteerd door
...