Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Kan ik ook ergens een geprinte of gedrukte versie bestellen van een digitaal werkboek?
in (Digitale) werkboeken door (77.8k punten)
gehercategoriseerd door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
De Open Universiteit heeft gekozen voor online onderwijs. Dit biedt een hoop voordelen, waaronder het feit dat werkboeken nonlineaire structuren kunnen hebben (je kunt bijvoorbeeld links opnemen waardoor het mogelijk is om gelijk ander relevante stof te bekijken). Het nadeel is dat online informatie op een andere manier wordt opgeslagen dan je gebruikt als je een geprint of gedrukt werkboek gebruikt. Je moet dus kiezen, en de OU heeft voor online werkboeken gekozen.

Het voordeel van online werkboeken is dat deze ook via je browser te bekijken zijn, waardoor je ze ook met smartphones en tablets kunt bekijken. Mocht je desondanks graag over een papieren versie, dan kun je die zelf printen. Op die manier kun je bovendien alleen printen wat je echt nodig hebt. Dit kan door zogenaamde PDF printers te gebruiken.

Een open source PDF printer is PDFCreator (http://sourceforge.net/projects/pdfcreator/ - tijdens de installatie krijg je de mogelijkheid om andere software te installeren (op dit moment RealPlayer en TuneUp), dus let op dat je die niet installeert tenzij je die wilt hebben!). Als je dit programma installeert, verschijnt er een nieuwe printer in je systeem.

Ga dan naar de pagina in het digitale werkboek die je wil printen, druk op CTRL-P, en selecteer PDFCreator. Je kunt nu een PDF genereren. Die kun je vervolgens bekijken, en als hij in orde is, kun je hem printen (of meenemen op je laptop of tablet, als je ergens heen gaat waar je geen internet hebt).
door (77.8k punten)
...