Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Bij opdracht C33 heb ik niet via syntax maar wel met recode en compute de gegevens bewerkt. Daarna voer ik de regressieanalyse uit via Analyze/Regression/linear. Bij dependent vul ik z@gez1 in en bij independent: sekse (aangemaakt met recode) en z@socst , ik kies voor de methode Enter.

Als ik de analyze uitvoer, dan krijg ik echter andere coëfficiënten dan in de terugkoppeling (waar de opdracht C3.2 verkeerde titel heeft).

HOe komt het dat ik andere resultaten heb dan de terugkoppeling?
Gesloten met het bericht: opgelost
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (140 punten)
gesloten door
Beste An, ik vrees dat ik je niet kan helpen zonder de syntax! Je hoeft die niet in te typen; je kunt gewoon in plaats van dat je op 'ok' drukt in SPSS, op 'paste' drukken. Zet op die manier alle commando's achter elkaar met comments erbij waarin je je gedachtengang uitlegt. Run de syntax, en als je inderdaad weer de verkeerde coëfficiënten krijgt, pas dan je vraag hierboven aan en paste de syntax erin. Daar kan ik dan aan zien hoe het kan dat je een ander antwoord krijgt!
Zie ook http://oupsy.nl/op/vragen.php trouwens! Hier staan links naar gedetailleerde uitleg over de syntax.
...