Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Mijn vraag gaat over the error bar graph, die wordt uitgelegd in Field, 5e editie, hoofdstuk 10.9.2 blz. 464. The error bar graph is een grafische weergave van het verschil tussen 2 gemiddelden. Omdat die gelijk is voor de onafhankelijke t –toets en gepaarde t-toets, heeft de laatste een correctie nodig via “compute variable”, fig. 10.7. Ik kom er echter niet verder mee, omdat in mijn SPSS scherm andere variabelen staan onder “Type & Label”, te weten: “Cloak” (categoriaal) en “Mischief” (continu). In het voorbeeld van Field op blz. 465 staat onder “Type & Label” “Mischief (No invisibility)” en ”Mischief (Invisibility)”. Ik weet niet hoe ik de variabelen onder “Type & Label” moet wijzigen, waardoor ik steeds de melding krijg “Incorrect variable name”. Hoe kan ik de variabelen veranderen, met als doel dat SPSS een nieuwe variabele creëert?

Sandra Bultstra, OU Groningen

in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (240 punten)

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...