Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Om vanuit de menustructuur van SPSS moderatie en mediatie te bereken wordt in het boek van Field uitgelegd hoe je een custom dialog kan installeren.

Echter biedt Andrew Hayes op zijn website (http://www.processmacro.org/download.html)   alleen nog maar (voor zover ik kan zien) versie Process v3.3 aan terwijl in het boek van Field met versie 2 wordt gewerkt. De menustructuur van versie 3 verschilt nogal van die van versie 2.

Is er een mogelijkheid om aan versie 2 te komen? Op internet wordt deze niet meer aangeboden. Ik weet dat de macro die in de bronnen te vinden is (die je eerst moet runnen) nog wel met versie 2 werkt. Maar ik zou graag gebruik willen maken van de menustructuur.

Alvast bedankt!
in Longitudinaal Onderzoek (PB17x2) door (510 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Ik raad je aan om als je via de menu's wilt werken de nieuwste versie te kiezen. Volgens heeft Field (5th ed.) het ook over versie 3. Hij noemt bij mijn weten nergens een versie, maar hij heeft het over Hayes(2018) en dat is versie 3.
door (11.7k punten)
...