Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Goedemorgen,

Ik vind opdracht 2.3.b niet duidelijk geformuleerd, ik weet niet wat ik met doen. Naar welke 'de bron' wordt verwezen? Ik heb bij elkaar geraapt dat ik 2.2 moet herhalen maar dan met andere variabelen, maar wellicht klopt dit helemaal niet. Als ik dat doe:

SYNTAX

*/2.3.b regressieanalyse op Salaris en ATV*/.
REGRESSION
/STATISTICS R ANOVA COEFF CI(95)
/DEPENDENT ATV
/METHOD=ENTER Salaris ATV.

OUTPUT

Warnings
Dependent variable used on REGRESSION METHOD subcommand--A variable named on the DEPENDENT subcommand cannot be used on the METHOD subcommand. Text found: ATV.
Execution of this command stops.
*WARNING* REGRESSION syntax scan continues. Further diagnostics from this command may be misleading - interpret with care.

 

Graag hoor ik, alvast bedankt, Petra

in Longitudinaal Onderzoek (PB17x2) door (1.1k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Er wordt gevraagd het verband tussen werkdruk en stress te onderzoeken. Wat is daar onduidelijk aan?

De foutmelding is logisch omdat je een variable (ATV) als afhankelijk en als onafhankelijke variable opgeeft.

Tip: Probeer te begrijpen wat je aan het doen bent in plaats van te denken waar moet ik wat invullen om aan de opdracht te voldoen.

Met de bron wordt simpelweg het werkboek bedoeld. Ik zal die term aanpassen, omdat die nog uit vroegere versies stamt toen we met aparte "bronnen" werkten.
door (11.7k punten)
bewerkt door
...