Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

In paragraaf 4.2 Eenvoudige multilevelmodellen wordt verwezen naar 'de bijlage' of een deviancewaarden significant is: 

Met behulp van een χ2-toets kunnen we nagaan of het verschil tussen twee deviancewaarden significant is, en het ene model dus significant beter bij de data past dan het andere. U kunt hiervoor gebruik maken van de tabel met χ2-waarden in de bijlage.

 Zowel in de paragraaf zelf als in de bronnen is hier niks over terug te vinden. Hier wordt een aanname gemaakt dat iedereen weet waar 'de bijlage' te vinden is.  Ik kan me voorstellen dat dit volkomen logisch is op het moment dat je je dagelijks in deze materie begeeft. Wanneer je meerdere cursussen volgt is dit wat minder logisch en vooral erg frustrerend om op zoek te gaan naar een bijlage. het is denk ik een kleine moeite om even te verwijzen naar waar je deze bijlage kan vinden. Ik kom dit overigens vaker tegen.

Dus graag zou ik antwoord op de vraag krijgen: waar vind ik de 'bijlage' in paragraaf 4.2 Eenvoudige multilevelmodellen?

in Longitudinaal Onderzoek (PB17x2) door (510 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
De tabel met chi-square gegevens is te vinden in de bijlage van Field (bijlage A4 in 5ed). Dit is inmiddels aan de tekst toegevoegd, omdat dit inderdaad ontbrak (in eerdere versie van de cursus stond er een bijlage in de papieren reader).

Ook op internet zijn trouwens bronnen te vinden met de chi-kwadraat verdeling, bv.

https://www.medcalc.org/manual/chi-square-table.php
door (11.7k punten)
geselecteerd door
...