Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

In de terugkoppeling van vraag 3 van opdracht 5.2 wordt gesproken over het verschil tussen 'BY' en 'WITH' en dat, wanneer je een variabele achter 'BY' zet dit een factor wordt. Wat wordt met factor bedoeld en wat maakt het uit?

"Merk op dat conditie achter BY staat in plaats van achter WITH (zoals gebruikt in de syntaxen in thema 4). Wanneer je conditie achter BY zet, wordt het gezien als ‘factor’. Als de variabele als 0/1 was gecodeerd had deze ook achter WITH gezet kunnen worden".

MIXED happiness BY condition
/FIXED=condition
/METHOD=REML
/PRINT=SOLUTION TESTCOV
/RANDOM=INTERCEPT | SUBJECT(subject) COVTYPE(VC).

Alvast bedankt.

in Longitudinaal Onderzoek (PB17x2) door (510 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Een factor is een nominale variabele. Elke categorie ervan wordt als een aparte variabele gezien: je scoort wel (1) in die categorie of niet (0).

Het programma maakt eigenlijk dummy variabelen van alle categorieen en dit zie je in de output terug doordat alle categorieen (op een referentie categorie) een parameterschatting krijgen.

Bij interval variabelen krijg je maar een enkele parameterschatting.
door (11.7k punten)
...