Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Voor de eindopdracht zijn wij bezig met het voorbereiden van de data voor analyse. Wij lopen vast op de variabele die 'relatieduur' aangeeft. In de omschrijving van de eindopdracht wordt aangegeven dat personen van minimaal 1 jaar tot maximaal 47 jaar een relatie hebben. 

In onze data krijgen wij echter veel negatieve waarden, met een minimum van -13,34. Aangezien er veel negatieve waarden voor 'relatieduur' aanwezig zijn, vragen wij ons af hoe we dit moeten benaderen. Hopelijk kunt u helpen.

in Longitudinaal Onderzoek (PB17x2) door (400 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Dat ziet er op het eerste gezicht vreemd uit. De variabele is echter gecentreerd (rondom 0). Het oorspronkelijke gemiddeld is er vanaf getrokken. Voor de interpretatie van het effect van deze variabele maakt dat niets uit.

Voor de interpretatie van het intercept wel. Het intercept is de waarde van de afhankelijke variabele (bv tevredenheid) als de predictoren 0 zijn. Hier heeft 0 de betekenis van een gemiddelde relatieduur, omdat er gecentreerd is. De 0 van de oorspronkelijke variabele relatieduur (dus feitelijk geen relatie, Relatieduur = 0), komt helemaal niet voor, omdat de doelgroep mensen met een relatie is.

door (11.7k punten)
...