Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Beste docent,

Over het maken van een regressievergelijking heb ik een vraag. De regressievergelijking horend bij 2.3.2 is

 Y = 0.634 -(0.253*@Zelf) + (0.065*@Ander) + (0.299*@Positief) + (0.804*@Negatief)

De vergelijking was geen probleem; de parameters waren juist. In de terugkoppeling kwam die ook terug. Echter, ik vraag me af waarom de niet-significante predictoren wél in de vergelijking opgenomen moeten worden. @Ander en @Positief zijn namelijk geen significante predictoren gebleken, dan lijkt het me dat ze voor de voorspelling niet gebruikt kunnen/ mogen worden. Blijkbaar wel volgens de terugkoppeling. Kunt u dat nog uitleggen, het lijkt me wat tegenstrijdig.

Dank,

Groet Peter-Paul van der Ven.
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (400 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Dag Peter-Paul,

Goede vraag. Als je methode "enter" gebruikt worden alle predictoren opgenomen in de vergelijking (en bepalen allemaal de R-kwadraat). Je zou kunnen overwegen om de niet-sign. predictoren eruit te laten, waardoor de voorspelling (R-kwadraat) niet substantieel slechter hoeft te worden (dat kan automatosch met bijv. de methode backward). Zie ook Field voor meer info.

MvG, Rolf
door (13.0k punten)
...