Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Voor mijn masterthesis maak ik gebruik van een Nederlandse vertaling van de MSQL. Deze wordt op twee tijdstippen afgenomen bij 82 participanten. Voer ik de itemanalyse uit na de eerste sessie (pre-test 82 ingevulde vragenlijsten) of pas nadat de participanten de vragenlijst een tweede keer (posttest 164 ingevulde vragenlijsten) hebben ingevuld?

Met vriendelijke groet,

Josine
in Anders door (350 punten)

2 Antwoorden

0 leuk 0 niet-leuks
Er zijn vele soorten itemanalyse. Dus ik zou sowieso op ieder tijdsmoment een itemanalyse doen. Ik zou ook een correlatie op de voormeting en nametingschalen doen, om de test-retest reliability te berekenen.

Dus, eigenlijk; iedere keer als een je een vragenlijst afneemt is het zinvol om op zijn minst de betrouwbaarheid te evalueren. Wat je daadwerkelijk rapporteert, en hoe je omgaat met eventuele (majeure) verschillen is dan iets waar je ad hoc een besluit op zal moeten nemen.
door (63.1k punten)
Duidelijk, dank je wel voor je snelle antwoord.

Josine
0 leuk 0 niet-leuks
Ik stel de vervolgvraag als losse vraag omdat ik me voor kan stellen dat meer studenten het antwoord willen weten.

Groetjes,

Josine
door (350 punten)
bewerkt door
...