Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Ik ben met mijn scriptie bezig en gebruik een regressieanalyse om de data te analyseren. Ik heb hiervoor 3 blokken gebruikt: blok 1 covariaat, blok 2 voorspeller en moderator, blok 3 interactieterm. Daar krijg ik deze output bij:

Ik maak uit de eerste afbeelding op dat alleen model 2 significant is. Uit de tweede afbeelding zou je kunnen zeggen dat model 2 en 3 significant zijn. Nu snap ik het niet helemaal. 

Kan iemand hiermee helpen? 

in Anders door (160 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Zowel 3 als 3 zijn significant beter dan niks; dat toets de tweede tabel. De eerste tabel toetst of elk model beter is dan het voorgaande. Het derde model voorspelt niet significant beter dan het tweede. Maar dus wel significant beter dan het eerste, en dan 'toeval'. Oftewel, het eerste model bevat geen voorspellers waarvan het aannemelijk is dat ze samenhangen met de afhankelijke variabele. Het tweede en derde model wel.
door (77.6k punten)
geselecteerd door
...