Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Beste,

In Youlearn staat er dat er slechts enkele pagina's zijn (uit hoofdstuk 7) die men niet hoeft te kennen voor het tentamen. Die pagina's lijken echter niet te kloppen.

Dienen we gewoon het per studietaak aangegeven deel van het tekstboek te bestuderen?

Met vriendelijke groeten,

Dominique
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (120 punten)
Beste docent/begeleider,

Ik heb exact dezelfde vraag als Dominique!

mvg Ilse
Beste docent/begeleider,

Bij de inleidende tekst van Thema 6 in het elektronisch werkboek staat: "Hoewel Field pas in het volgende thema (en de vervolgcurcursussen) leidend zal zijn (en voor deze studietaak dus nog geen examenstof is), kan [...]" Mag ik hieruit opmaken dat het Field-boek helemáál geen examenstof is behalve de pagina's 519 t/m 537 (versie 2018) die behoren bij thema 7?

Als je namelijk een trager studietempo hebt (door jullie gezet op 2 pagina's per uur), dan kom ik met alleen al de bijna 1.000 pagina's van het Field-boek uit op een studielast van 500 uur!! Dat kan toch niet kloppen?

mvg, Ilse

Beste docent (en mede-studenten),

Een goede vraag denk ik; zoals het er staat onder het youlearn tabblad informatie --> tentamen lijkt het zo dat het boek leerstof is met uitzondering van de pagina's 429 t/m 445. Maar in thema 7 staat inderdaad dat er, in tegenstelling tot bij de andere thema's, gebruik wordt gemaakt van het boek. Kan het zijn dat de verwarrende zin (onder informatie --> tentamen) als volgt moeten lezen?

Het tentamen betreft 1) het gehele digitale werkboek (behalve de studietaken over 'extracurriculaire verdieping' en de stof in de grijze blokjes) en 2) pagina 429 tot en met pagina 445 uit het Discovering Statisticsboek van Field (i.e. thema 7).

Groeten Olaf

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Beste docent,

Ook ik kamp met deze vraag, onder het kopje tentamen wordt me niet duidelijk of het nu juist excl. die blz uit thema 7 is, of juist inclusief, en dat de rest van de bladzijden uit het boek allemaal optioneel zijn.

Ik lees vol verwachting mee :-)

Gr. Judi
door (240 punten)
...