Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Zonder verdere informatie over de data is het lastig om in te schatten waarom B en Beta afwijken. Ik kan op basis van je vraag (en de gelnkte vorige vraag) enkel een gok wagen.

Standaardiseren van variabelen zal in een ideale situatie leiden tot een B met een identieke gestandaardiseerde coefficient Beta. Maar, wanneer er missing data is, dan kunnen er verschillen ontstaan. Bij het handmatig standaardiseren van een van de variabelen, gebeurt dat op een gegeven (en complete) set van data. Dit forceert een gemiddelde van nul en een SD van 1. Als er dan op een tweede variabele missing data is dan worden de cases met deze missing data in een regressieanalyse listwise verwijderd, m.a.w. er wordt ook data verwijderd uit de eerste variabele, zodat elke variabele 'complete' data bevat.

Dit heeft het (onaangename) gevolg dat de eerste variabele niet meer gestandaardiseerd is. En omdat de eerste variabele niet meer gestandaardiseerd is zal de B ervan afwijken van de Beta die deze ongestandaardiseerde data 'opnieuw' standaardiseert op de complete data.
door (63.1k punten)
...