Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

DIt is vraag 15 van de oefencasus van 15.2

Wat zijn de gezamenlijke effecten van de zwaarte van een sanctie bij overtreding van een regel en het ervaren van onrechtvaardigheid van een maatregel op de regelnaleving? Anders gezegd: heeft een onrechtvaardige maatregel een ander effect op het privégebruik van bedrijfsmiddelen afhankelijk van het feit of men een zware dan wel een milde sanctie kan verwachten bij overtreding? Nog anders gezegd: is het verband tussen de zwaarte van de sanctie en het privégebruik van bedrijfsmiddelen afhankelijk van de mate van rechtvaardigheid van de maatregel? Voer een toets uit om antwoord te kunnen geven op deze vraag.

Om na te gaan wat de gezamenlijke effecten zijn van de zwaarte van een sanctie bij overtreding van een regel en het ervaren van onrechtvaardigheid van een maatregel op de regelnaleving kan een mixed ANOVA worden gebruikt. De within-subjects-variabele heeft nu drie niveaus: de drie metingen van privégebruik: PG0, PG1, PG2. Conditie is weer de between-subjects-factor. De interactie tussen conditie en meting is het effect waarin we zijn geïnteresseerd. Via de Plots… optie kan hier weer een plaatje van gemaakt worden, waarmee direct duidelijk wordt hoe deze interactie eruitziet. De interactie is significant (lower-bound): F(1, 125) = 9.46, p = .003. 

Tijdens het derde college in Amsterdam werd gezegd dat je niet naar LOWER-BOUND hoeft te kijken. Waarom gebeurt dat hier dan wel? 

in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (180 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Dit moet inderdaad niet. Zo te zien is dit een oude yOUlearn-terugkoppeling die om redenen die ik niet begrijp steeds teruggezet wordt door yOUlearn.

Ik ga bij de onderhoudsdienst van yOUlearn uitzoeken waarom deze verouderde terugkoppeling steeds blijft terugkomen, maar ondertussen:

Inderdaad, niet naar lower-bound kijken, maar afhankelijk van de sphericiteit naar 'sphericity assumed' of op basis van de epsilon een van de correctiematen (Huyn-Feldt of Greenhouse-Geisser)
door (63.5k punten)
Dit antwoord staat nog steeds bij deze vraag op you learn.

Kunt u me wellicht ook uitleggen waarom je niet naar "toename PGB2" kunt kijken en de twee condities met een T toets kunt meten?
...