Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Tot welke datum kan ik uiterlijk inschrijven voor het tentamen onderzoekspracticum inleiding data analyse met de huidige casus (kwartiel 4 2019)?

Het kwartiel loopt van 29 april tot 5 juli (10 weken). Er mag tot week 12 week worden ingeschreven met deze casus. Begrijp ik het goed dat ik dan tot uiterlijk 19 juli kan inschrijven (week 12) als ik de week van 29 april als week 1 tel?
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (180 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

De casus wisselt steeds als een nieuwe run van de cursus start. Deze cursus is ingeplanned in het tweede en vierde kwartiel. Wanneer die starten verschilt per jaar (zie bijvoorbeeld https://www.ou.nl/web/nieuwsplaza/-/aanmelden-cursussen-studiejaar-2018-2019 voor de kwartielen in het nu lopende academisch jaar), maar dit is altijd rond half november en eind april.

Als je dus in kwartiel 2 de cursus doet, en je wil met diezelfde dataset examen doen, dan zou ik dat examen veiligheidshalve uiterlijk in de eerste week van november inplannen. Je kunt ook even bellen met het OU infonummer (+31 (0)45 576 28 88) of mailen met info@ou.nl als je de precieze datum wil weten.

Overigens verandert de dataset wel, maar de casus (het scenario, de studie, het 'verhaaltje') niet. Je kunt je analysescripts dus over de nieuwe dataset gooien en dan heb je de nieuwe resultaten. Die moet je dan wel opnieuw bekijken natuurlijk, maar als je de stof beheerst zou dat niet veel tijd moeten kosten.

Je hoeft in elk geval dus niet een hele nieuwe studie/casus te bestuderen; alleen de dataset verandert!

door (77.8k punten)
...