Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (140 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Niet. Een Chromebook draait geen normaal OS en kan alleen online applicaties draaien, voor zover ik weet. Het is geen PC, maar eerder een terminal om cloud-diensten te gebruiken.

Er bestaat ook R-Studio server; de OU draait die nog niet (maar ik wil dit wel gaan realiseren), maar misschien zijn er online gratis instanties te vinden waar je R Studio kunt gebruiken.

Het zou kunnen dat ik er naast zit en dat Chromebooks wel een harde schijf hebben waar software op geinstalleerd kan worden. In dat geval draaien ze denk ik een Linux distro als OS. Je kunt dan gewoon met de package manager voor dat OS R installeren. SPSS is volgens mij niet beschikbaar voor Linux - maar je zou in theorie Wine of een andere emulator kunnen installeren en daarna SPSS. Je kunt ook PSPP installeren in Linux.

Als je goed bent met computers is dit antwoord weinig intimiderend, en zou je hiermee uit de voeten moeten kunnen.

Maar dan had je wsch deze vraag niet gesteld, dus ik neem even aan dat je niet zo goed bent met computers :-)

Als die aanname klopt, dan adviseer ik je dringend om een Windows PC te kopen. Dat maakt je leven tijdens je bachelor psychologie waarschijnlijk een stuk makkelijker :-)

Als je wel goed bent met computers zou ik geen SPSS gebruiken maar R - en dan kijken hoe je dat op je Chromebook kunt gebruiken.
door (77.8k punten)
...