Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Er wordt aangegeven in de vraagstelling dat de schaal dat deze is opgemaakt met de items HSL10_R en HSL22_R. In vraag 8a worden niet de hergecodeerde items genoemt, maar HSL10 en HSL22. Welke moeten we nu nemen?

  1. Ga met behulp van exploratieve factoranalyse na of deze indeling in twee clusters te verantwoorden is. Voer derhalve een factoranalyse uit met de items over wantrouwen (hsl2, hsl5, hsl20, hsl23, hsl10, hsl22) en de items over controle (psi4, psi16, psi18, psi34, psi36, psi38, psi42, psi44, psi46, psi48).
gerelateerd aan een antwoord op: Nieuwe schaal maken in huiswerkopdracht 8?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (220 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Voor factoranalyse is het niet nodig om te hercodereren, want daarbij worden eventueel "bipolaire factoren" gemaakt waarbij items positief en negatief laden op een factor. Als oefening zou twee analyses kunnen doen, eentje met de gehercodeerde items en eentje zonder hercodering.  Bekijk vervolgens de verschillen en overeenkomsten.

MvG, Rolf
door (12.4k punten)
...