Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Hallo,

Het is mij niet helemaal duidelijk waar tabellen en grafieken moeten staan in de masterscriptie. Volgens APA richtlijnen moeten deze achteraan worden opgenomen, in de scriptiehandleiding staat het niet specifiek vermeld, maar in de template_paper_APA_6e editie die te downloaden was (inmiddels is hij vervangen door een template scriptieplan) op scriptieweb stond onderstaande. Waar vind ik de juiste eisen rondom vormgeving etc?

 

"Voor de masterscriptie dienen ook de APA regels te worden gevolgd. De scriptiehandleiding laat echter een aantal verschillen met deze template zien die met de presentatie van de scriptie te maken hebben. Studenten willen graag dat het eindproduct er aantrekkelijk uitziet en gemakkelijk te lezen is, omdat zij de scriptie willen gebruiken, bijvoorbeeld bij sollicitaties. Daarom zijn de eisen voor vormgeving, lay-out, inhoudsopgave, lengte van de samenvatting en de plaatsing van figuren en tabellen bij de master scriptie anders." 

 

in Resultaten door (160 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
De tabellen en figuren kunnen in de scriptie inderdaad in de lopende tekst worden geplaatst om de netheid en leesbaarheid te bevorderen. In dit geval gelden de regels die ook voor layout in 'echte journals' gelden: tabellen en figuren moeten altijd bovenaan of onderaan de pagina staan, en dus nooit halverwege. Het bijschrift ('caption') hoeft niet double-spaces; de tekst in figuren en tabellen ook niet; maar de tabellen moeten wel volgens APA-richtlijnen zijn geformat (geen kleuren, alleen horizontale lijnen, bovenste en onderste lijn dikker dan de andere lijnen, zie de APA manual).
door (77.8k punten)
...