Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Ik vraag mij af of op p. 147 (van 233 in het pdf-bestand; identiek in de online tekst) in de paragraaf over regressiecoëfficiënten wellicht een drukfout staat. Het gaat om deze zin: "Door nu deze waarde op de y-as te pakken, en het verschil met het intercept te nemen, vinden we de tweede regressiecoëfficiënt oftewel bèta (β)."

Moet hier niet β1 staan in plaats van β?? De formule klopt nu namelijk niet; daarnaast komt β in de rest van de paragraaftekst niet meer voor.

Veel dank voor uw reactie.

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (240 punten)

Zie de vraag: "Welke ruwe regressiecoëfficiënt wordt gebruikt in 5.2 en 5.3: b1? (cursus IDA)"

Als er bèta of regressiecoëfficiënt staat zonder verdere specificatie, dan gaat het blijkbaar altijd over bèta1.

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Dit is geen drukfout: 'oftewel' geeft aan dat bèta een synoniem is voor regressiecoefficient (niet voor 'tweede regressiecoefficient', want er is geen concept als 'de tweede regressiecoefficient'; wel 'het intercept' en 'de hellingscoefficient').
door (77.4k punten)
...