Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In mijn onderzoek loop ik er tegenaan dat ik via compare means ANOVA geen significant verschil vindt van conditie op de uitkomstvariabele, maar via de GML met EMM wel opeens een significant hoofdeffect vindt van conditie op de uitkomstvariabele.

De vraag is of je ervoor kunt kiezen om de EMM te gebruiken? In de GML analyse zitten nog drie variabelen (geslacht, leeftijd en kwaliteit begeleider), hij baseert hier dan denk ik de EMM op? Er zitten grote verschillen in de N van beide condities.
in Methodologie door (140 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Je bedoelt waarschijnlijk GLM: generalized linear model.

De methode zou geen (groot) verschil mogen maken, maar als je andere variabelen toevoegt, dan heb je een ander model en dat kan wel andere resultaten opleveren. De betekenis van de test is dan simpelweg anders, omdat er gecorrigeerd is voor andere variabelen.

Ook gelden er voorwaarden die moeten gelden om schattingen zonder bias te geven. Zie hiervoor bijvoorbeeld Field.
door (11.7k punten)
...