Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Voor mijn onderzoeksvraag onderzoek ik het verband tussen twee continue variabelen en een categorische mediator. Online vindt ik een lineaire regressie met dummie variabelen, maar het lukt mij niet om alle predictoren toe te voegen in het model. Ook het uitvoeren van de PROCESS macro lukt niet omdat een mediator volgens die analyse niet categorisch mag zijn.

Ik hoor graag welke analyse het meest geschikt is en hoe ik mijn predictoren vervolgens toe kan voegen.
in Multivariate statistiek door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Je moet goed nadenken wat je model precies inhoudt. Wat wil je precies weten?

Wat voorspelt X precies als je M uit vier categorieen bestaat? Hiervoor wordt meestal een vorm van een logische regressiemodel gebruikt. Dit levert zogenaamde logg odds op (kansverhoudingen tussen de categorieen).

Hoe wil je die kansverhoudingen vervolgens als predictor gebruiken voor je Y of combineren met je eventueel dummy-regressie aanpak?

Dit zijn complexe vragen en het is daarom logisch dat PROCESS dit niet automatisch doet.
door (11.7k punten)
...