Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Vermeld ik in het onderzoeksverslag de originele gemiddelden van scores, of de gemiddelden gecorrigeerd op covariaat, die onder 'estimated marginal means' staan?

(Bijvoorbeeld: groep A scoort (M=5,67) beter dan Group B (M=4,56), F (1,98) = enz enz)

En als het laatste het geval is, waar moet ik vermelden dat ze gecorrigeerd zijn op covariaat? Er staan nogal veel gemiddelden in het verslag en het lijkt me te veel om dit overal te vermelden.

Bedankl alvast!

T
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (770 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
Dit hangt af van de correctie. Ik zou in elk geval originele gemiddelden rapporteren. Afhankelijk van welke correcties worden toegepast en waarom, kan het daarnaast zinvol zijn om bovendien de gecorrigeerde gemiddelden te rapporteren. Je kunt dit eventueel in de 'supplementary materials' doen, dus in een soort appendix. Dan neemt het geen ruimte in in je verslag, maar is het toch beschikbaar voor lezers die het nodig hebben of geinteresseerd zijn.
door (77.8k punten)
...