Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Ik probeer een interactiegrafiek te maken met behulp van het Excel bestand 2-way-standardised gedownload vanhttp://www.jeremydawson.co.uk/slopes.htm   

 

In mijn onderzoek onderzoek ik 2 modellen:

  • Moderatie effect van mentale veerkracht (M) op de relatie tussen probleemgerichte coping (X) en eetproblematiek (Y)
  • Moderatie effect van mentale veerkracht op de relatie tussen emotiegerichte coping en eetproblematiek.

Ik heb de variabelen gecentreerd en gestandaardiseerd voordat ik de analyses heb uitgevoerd. Vervolgens heb ik in de gele vakken de coëfficienten zoals ik deze uit mijn SPSS data haal ingevoerd maar de lijnen van de grafieken staan allemaal onder 0. Klopt dit wel? Want dit betekent dat de respondenten die -1 of +1 probleemgerichte coping en -1 of +1 standaarddeviatie mentale veerkracht dus een score op eetproblematiek hebben die lager is dan het gemiddelde (0)? Of heb ik ergens iets niet goed gedaan?

 

Dan heb ik nog een vraag: Ik heb 2 confounders meegenomen in het model, deze kan ik niet meenemen in de interactiegrafiek, moet ik de analyse hiervoor opnieuw uitvoeren zonder deze 2 variabelen, of moet ik de coëfficienten nemen uit de analyse van het gehele model?

 

Alvast bedankt voor het antwoord!

in Methodologie door (160 punten)
gesloten door

Kun je de grafiek, de output van SPSS, en het liefst een screenshot van een deel van de ingevulde spreadsheet in je vraag opnemen? Dan hebben we de informatie die nodig is om je te helpen. Overigens is deze vraag eigenlijk te specifiek voor deze site; je zou eigenlijk je begeleider om hulp moeten vragen. Je kunt overigens selectief screenshots maken van delen van je scherm met het gratis (open source) programma GreenShot: http://getgreenshot.org/downloads/

...