Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Hallo!

Ik doe via de macro Process een mediatie-analyse en ik ervaar problemen met het berekenen van de effectgrootte. Allereerst zijn er bij mediatie verschillende manieren om de effectsize weer te geven en ik vraag me af welke ik in mijn bachelorthesis moet noemen. In het digitale werkboek van OLO [thema 3.4] worden verschillende effectmaten genoemd: Indirect effect, ratio of indirect to total effect, ratio of indirecht tot direct effect, R-squared mediation effect size, partially standardized indirect effect en completely standardized indirect effect

Wanneer ik zoals aangegeven /Effsize = 1 toevoeg aan mijn syntax krijg ik echter alleen het indirect effectpartially standardized indirect effect en completely standardized indirect effect. Ik kan nergens vinden hoe ik die andere kan krijgen. 

Ik heb dus drie vragen:

- Welke effectgrootte moet ik in mijn bachelorthesis gebruiken?

- Hoe kan ik die berekenen?

- Hoe moet ik deze verkregen effectgrootte op een goed APA-manier in mijn thesis beschrijven?

Alvast heel erg bedankt!!!

Vriendelijke groet,

Stefanie Hoogenboom, 851759055

in Multivariate statistiek door (210 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Ik zou het completely standardized effect rapporteren, die komt uit PROCESS rollen. Dat komt feitelijk neer op standaardiseren van alle variabelen en dan de mediatie analyse uitvoeren.

Je kan in Field lezen wat hij er over schrijft.
door (11.7k punten)
...