Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik ga een MRA doen met een onafhankelijke variabele in stap 1 en daar aan toegevoegd een interactieterm in stap 2. Ik wil geslacht als covariaat meenemen in stap 1 omdat literatuur uitwijst dat dit een rol kan spelen. N = 105.

Nu wijst G-power aan dat ik voor 3 predictoren 119 respondenten nodig heb om voldoende power te hebben en met 2 predictoren 107 respondenten. Als geslacht geen rol speelt, heb ik deze variabele dus liever niet als covariaat in de MRA. Daarom wil ik eerst checken of geslacht een rol speelt.

Mijn vraag is: hoe doe en onderbouw ik dat?

Kan ik dat bijvoorbeeld doen met een T-toets van geslacht en de onafhankelijke variabele en een tweede T-toets van geslacht met afhankelijke variabele? (beiden zijn niet significant)
in Steekproeven en steekproefomvang door (210 punten)

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...