Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Bij de vraag: ' Rapporteer het interactie-effect tussen de variabelen leeftijd en voorlichting in APA-stijl.' Wordt er geen APA gemiddelde en SE aangegeven maar wordt in tekst uitgelegd waar de verschillen zich bevinden: antwoord OU: Er was een significant interactie-effect tussen voorlichting en leeftijd, F(2,102) = 5.67, p = .005, partial η2 = .10. Hoewel jonge werknemers over het geheel genomen vaker sporten dan oudere werknemers, is het effect van voorlichting deels leeftijdsafhankelijk. De digitale folder is iets minder effectief voor ouderen dan dat persoonlijke voorlichting dat is, terwijl deze voor jongeren bijna even effectief lijkt als persoonlijke voorlichting. Het interactie-effect is samengevat in figuur 1.

Verder is er een Post Hoc tabel aangehangen maar hier is geen verschil in leeftijden te zien waardoor ik niet kan zien welke groepen per voorlichting verschillen. ik had een Estimated Marginal Means laten uitrekenen waardoor ik kon zien wat de M en SE verschillen waren tussen de leeftijden om zo de vraag te beantwoorden. Waardoor ik (ik doe dit ook voor het eerst in APA stijl iets zeggen over het interactie-effect: mijn antwoord: Er is een significant effect tussen leeftijd en voorlichting. Bij zowel werknemers van 45 jaar die een digitale folder
kregen (M = 1.7; SE = .17) en zij die persoonlijk advies kregen (M = 2.7; SE = .17). Als bij werknemers die jonger waren die een digitale folder kregen (M = 3.72; SE = .17) en zij die een persoonlijk advies kregen (M = 3.89; SE = .17) F(2,102), F(2,102) 5.67; p = .005;
partial eta squared = .10

Bij alle andere antwoorden van de OU worden er M en SE gemeld en nu opeens niet meer...  Wat doe ik verkeerd? blush

in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (430 punten)

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...