Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik begrijp de zin niet in Fields 5e versie pagina 440, box 10.1 onder punt 2.

IDA heb ik afgerond, maar wat van invloed is op effectsize is wat weggezakt. Ik kan het ook niet in IDA terugvinden in een overzicht.

Graag uw hulp hierbij.
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (210 punten)
Zou je iets meer detail in de vraag kunnen geven. Een korte samenvatting van de tekst in Field die verwarring veroorzaakt; wat snap je al wel, wat precies in de tekst is onduidelijk, en mogelijk ook waarom: met welk eigen inzicht botst het?

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Dag Ron, Het betreft het onderwerp median split. Het feit dat de effectsize bij splitsen van continuue variabelen in dichotome variabelen (twee groepen) kleiner wordt, begrijp ik. Vervolgens wordt er als aanvulling hierop gezegd dat de effect size in lineaire modellen ook kleiner wordt. Dat laatste begrijp ik niet. Ik ben kwijt waar dit bij IDA behandeld is, anders kan ik het ook wel opzoeken. Fijn als je dat uit kunt leggen. smiley

door (210 punten)
...