Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Als ik m.b.v. de voornamenbank van het KNAW van een lijst van 20 voornamen de gemiddelde leeftijd bereken (door bij elke naam het geboortejaar met de meeste geboortes van mensen met de betreffende naam te kiezen en uit de rij jaartallen die dat oplevert het gemiddelde van deze geboortejaren te nemen en dat rond af te ronden op een geheel getal en vervolgens de gemiddelde leeftijd van de groep te schatten door dit getal van 2019 af te trekken), wat kan ik dan zeggen over de nauwkeurigheid van deze schatting?

in Anders door (3.7k punten)
Wellicht begrijp ik je vraag niet goed, maar waarom verwacht je dat hier onnauwkeurigheid in zit? Als de namenlijst de gehele populatie betreft, en dit een register is zonder meetfout (omdat alle namer erin voor móeten komen), dan is de met die naam geassocieerde leeftijd toch ook zonder meetfout, omdat de leeftijd gebaseerd zal zijn op de werkelijke geboortedatum?

Nauwkeurigheid suggereert dat je een een random proces beschrijft. Is dat in dit geval zo?

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...