Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In de tentamenopdracht komen 3 condities voor, 2 die voorlichting van een formeel of informeel geklede voorlichter krijgen en een controlegroep die géén voorlichting krijgt. In de output van de analyses zijn er wel uitkomsten bij de controle conditie wat betreft formeel of informeel geklede voorlichter. Ik kan dit niet goed duiden. heeft dit te maken met de persoon die hen benaderd heeft voor deelname aan het onderzoek?
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (160 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Ja. De voorlichters zijn eigenlijk de enqueteurs, die de proefpersonen bij het project trekken. Dit is ook in de data zichtbaar: er zijn geen condities bij voorlichting waar geen toewijzing aan inforneel danwel formele kleding is.

Toegegeven, een beetje een gekunstelde casus, maar dat is voer voor de discussie, bijvoorbeeld: of hier nu sprake is van een echt goed ingerichte controleconditie.
door (57.4k punten)
...