Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Beste docenten,

Ik heb me net aangemeld voor 2e kwartiel 2019 Cross Sectioneel.

Ik lees in YL het volgende:" Daarnaast dient u kennis te hebben genomen van basale theoretische begrippen uit de psychologie, minimaal op het niveau zoals aangeboden in het kennismakingstraject "

In hoeverre missen de studenten van  premaster Onderwijswetenschap deze basale begrippen? Die zitten immers niet in het curriculum. 

Marian van de Groep

in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (560 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Gegeven dat onderwijswetenschap voor een deel toegepaste psychologie is (onderwijs wordt immers gegeven door en aan mensen) geldt dat de basale concepten in beide curricula terug zouden moeten komen. Behalve dat uitgangspunt ken ik het curriculum van die premaster niet goed. Echter, degenen die dat curriculum coordineren en begeleider kennen het wel, en kunnen bovendien de cursus bekijken om te kijken of er nog iets ontbreekt in dat curriculum; ik zou je vraag dus daar neerleggen.
door (77.7k punten)
Marian, heb jij nog verder antwoord gekregen op deze vraag?
Ik vroeg me hetzelfde af...
...