Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
all, Is het de bedoeling dat we de syntax leren schrijven in spss of zal voorlopig (1e en 2e jaar psych) er altijd 'slechts' een syntax nodig zijn die uit de menubalk te bekrijgen is?
in SPSS door (260 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Het ligt eraan wat je bedoelt met zelf leren schrijven. Bij elk onderzoekspracticum wordt behandeld hoe je bepaalde analyses uitvoert via een menu of via syntax. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat je weet hoe je verschillende analyses moet uitvoeren. Bij een aantal opdrachten en ook bij de scriptie wordt verwacht dat je een syntax bestand meestuurt met een overzicht van alle analyses die je hebt uitgevoerd. Hoe je die zelf genereert is aan jou.
door (49.7k punten)
Kleine toevoeging: sommige dingen kunnen alleen met analysescripts (e.g. syntax, dus niet met de menu's, en die syntax kun je dus ook niet met de menu's genereren), maar die krijg je pas in latere cursussen, nog niet in de eerste twee jaar van psychologie.
...