Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ten behoeve van de cursus 'Inleiding in de data-analyse' worden 2 downloads aangeboden, voor SPSS 24 en 26. Volgens de instructie kan er via Surfspot een licentie aangekocht worden ten behoeve van het gebruik van deze software. Ik kan echter op geen enkele mogelijkheid op de website van Surfspot een licentiecode voor SPSS 26 vinden. Het is vervelend dat de download van SPSS 26 wel door de Open Universiteit wordt gefaciliteert, terwijl het programma kennelijk feitelijk niet gebruikt kan worden door het ontbreken van de mogelijkheid tot aanschaf van een bijbehorende licentiecode. Het zou fijn zijn als hier iets mee gedaan wordt.

Natuurlijk kan het zo zijn dat ik ergens verkeerd heb gezocht of een fout heb gemaakt. In dat geval verneem ik graag wat ik anders had moeten doen.
in SPSS door (140 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Hoi Tom,

Ik heb SPSS 26 wel via Surfspot kunnen aanschaffen. Misschien helpt deze link: https://www.surfspot.nl/ibm-spss-statistics-26.html

Succes!

Groeten,

Brigitte Creusen
door (270 punten)
Hallo Brigitte,

Bedankt voor je antwoord! Helaas leidt de link slechts naar de downloadpagina van het programma SPSS 26 en niet naar een licentiecode. Als je vanuit de link die je aanhaalde verder gaat kun je het programma inderdaad aanschaffen voor 10 euro. Waar ik echter op doelde was de licentiecode. Via een link in Youlearn van de OU heb ik SPSS 26 kunnen downloaden. De OU verwijst daarbij naar de bijbehorende licentiecode die je zou moeten aanschaffen via Surfspot, voor €2,75 meen ik. Op surfspot staan een aantal licentiecodes, maar niet voor SPSS 26. Mijn verzoek aan de OU is dan bij deze ook om ofwel niet de download voor SPSS 26 aan te bieden, of om te zorgen dat de bijbehorende licentiecode ergens aangeschaft kan worden en hiertoe juiste informatie te verstrekken.

Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen en/of dat mijn verzoek wordt opgepakt.
...