Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Ik test nu het effect van de twee predictoren met een factoriele ANCOVA met voormeting als covariaat. Daarvoor moet ik eerst testen of aan de assumptie van homogentiteit is voldaan. dit doe ik ook dmv een factoriele ANCOVA met voormeting als covariaat. Het enige verschil is dat ik onder 'Model' 'build terms' selecteer ipv 'full factorial'.

Ik wil graag zo min mogelijk tests uitvoeren voor de rapportering in mijn verslag, moet ik deze assumptietesten apart uitvoeren en beschrijven in mijn onderzoeksontwerp? Het lijkt dan alsof ik heel veel extra tests uitvoer. 

in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (700 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Assumpties moeten altijd getoetst worden. Dit staat los van de eis om zuinig met toetsen te zijn.

Hoewel de Levene's test nog moet worden uitgevoerd wordt er vervolgens wel altijd van uitgegaan dat varianties niet homogeen zijn (zie leeswijzer bij Field).
door (60.1k punten)
...