Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Beste Ron, na vakantie en een 8 voor de toets !!! ben ik positief gestart met de toetsopdracht. Maar nu heb ik een probleem. Ik heb het data file altijd zorgvuldig afgesloten,dacht ik. Echter nu blijkt dat ik andere getallen m/v/ per groep krijg dan in totaal. Dat is probleem nr1. Toen ik de syntax opnieuw in zijn geheel runde om de fout te achterhalen, kreeg ik een warning.

Warnings
CATEGORIES: Variable sekse. The variable list specifies a scale variable or an undefined variable. The variable will be ignored.

Bij de check in de datafile staat er bij missing data en een cel 0, 99. Dat lijkt me niet te kunnen kloppen. Misschien heb ik gisteren de file toch niet goed afgesloten? Dat is probleem 2.

Nu kan het zijn dat probleem 1 en 2 samenhangen, maar zover reikt mijn kennis nog niet. Kun je me vertellen wat ik in dit geval kan doen.

Zal ik een nieuwe steekproef doen en opnieuw beginnen? Ik zal dan voortaan een backup maken van de steekproef, zodat ik altijd kan terugkijken of ik goed afsluit. Is dat een oplossing?

Ik communiceer graag verder via de mail als dat kan? Ik loop namelijk tot nu toe vast in OUPSY. Als je me een vraag stelt in OUPSY en ik antwoord, zie ik vervolgens je antwoord niet. Dus kan dat via: I.thelen@casema.nl ?

Hartelijk dank, Ien
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (210 punten)

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...