Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Of is het gebruikelijk om alleen de verdelingsvorm van de nametingen te bespreken en de voormeting achterwegen te laten?

Want als ik dan een 2x3 model hebt, dan beschrijf ik 12 keer de verdelingsvorm met skewness en kurtosis en dat lijkt me aan de ene kant niet zo bondig maar ik wil ook geen belangrijke data achterwege laten.
in Resultaten door (700 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Lastig. Normaliter bespreek je de 12 vormen. Want voor- en na wil je tonen, want in een RM-ANOVA raamwerk of in een MANOVA raamwerk zijn de voor- en nameting beiden afhankelijke variabelen. Dus op beiden wil je de verdelingsvorm bepalen.

De makkelijkste oplossing is om dichter bij de assumptie te blijven. De residuen rondom het model moeten normaal verdeeld zijn. Je kunt dus ook ervoor kiezen om de gestandaardiseerde residuen van je model op te vragen, en dan voor iedere uitkomstmaat de verdeling van de residuen controleren. Dan reduceer je de toetslast van 12 naar 2.
door (63.5k punten)
geselecteerd door
...