Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Dag tutor,

Ik ben wat later met het begin van deze lesstof vanwege een aangepast tentamens, ik doe drie thema's per kwartiel. Ik bekeek uw opening event en begreep dat het boek in het Nederlands moest zijn geschreven. Behalve het laatste hoofdstuk dan. Ook kijk ik voor het maken van mijn planning in de cursusstructuur en zie bijvoorbeeld dat thema 4 gaat over correlatie waar in het boek dit pas in H8 aan bod komt.

Ik heb dus denk ik het verkeerde boek ( discovering statistics using ibm spss statistics Andy Field 5th edition ), kan dit kloppen?

Ik vraag me ook af waarom er zoveel tekst staat in de thema's, is dit bedoeld als lesboek? Waar is deze informatie voor? Extra info, vertaald naar Nederlands etc?

Ik kan niet uitvogelen welke hoofdstukken in welk thema past, indien ik het juiste boek heb ontvangen in het Engels. Ik kan er ook totaal overheen kijken, maar ik ben een beetje de weg kwijt in deze structuur.
in Anders door (130 punten)
bewerkt door

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
Dit is het juiste boek. Dit boek wordt gebruikt in onze onderzoekspractica. In deze cursus, de eerste statistiekcursus, wordt het boek pas in het einde van de cursus gebruikt. Omdat statistiek voor veel studenten nieuw is, en niet iedereen in het begin van het curriculum al is gewend aan Engelstalig lesmateriaal, is deze cursus grotendeels in het Nederlands. Je kunt gewoon starten aan de cursus in YouLearn; wanneer je het boek nodig hebt, wordt dat vanzelf aangegeven.
door (77.5k punten)
Bent u de tutor?

Ik vraag me wel af, als we het boek maar deels gebruiken, hoezo betalen we er dan voor? Staat de tekst van de cursusstructuur ook zo in het boek? Ik heb hier namelijk voorkeur aan sinds ik het niet heel fijn vind om lang te staren naar een beeld. Het zijn behoorlijke teksten!

Ik hoor het graag!
Er is niet een tutor; er zijn examinatoren en meerdere docenten die ondersteuning bieden. Ik ben inderdaad een van die docenten.

Je kunt in YouLearn een PDF bestellen, en die printen, als je liever van papier leest.

Het boek is het basisboek voor (bijna) alle onderzoekspractica. Zoals ik zei wordt er in deze cursus naartoe gewerkt. Voor een deel kun je het boek gebruiken in plaats van het cursusmateriaal, maar het cursusmateriaal prevaleert altijd boven het boek.
...