Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Bij verwerkingsopdracht 5.6.7. is de hypothese dat ouderen minderen veranderen door de training dan jongeren. In opdracht 5.6.8. moet een regressieanalyse uitgevoerd worden om dit te beantwoorden. In de uitwerking wordt gekeken naar de hele steekproef. Het lijkt mij echter logischer om alleen te kijken naar de subgroep deelnemers die de training daadwerkelijk gevolgd heeft. Nu wordt er zowel gekeken naar mensen die de training hebben gehad als mensen die de training niet hebben gehad (maar alleen twee keer een vragenlijst). Hiermee zeggen we toch niets over de training.
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (270 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Doorgaans als je onderzoek doet ben je niet geinteresseerd in een enkele vraag, of het effect van een onafhankelijke variabele op een afhankelijke variabele. Meestal bekijken we het effect van verschillende variabelen in een keer. Echter, dit is te complex voor IDA en daarom kijken we slechts naar een onafhankelijke variabele per keer. In dit geval het effect van leeftijd op verandering. Echter, het was beter geweest als we hadden gekeken naar het effect van leeftijd en van experimentele conditie tegelijk. Dan had je kunnen zien of het effect van leeftijd onafhankelijk was van experimentele conditie of niet. Meestal kies je er niet voor om analyses te doen op slechts een subgroep van je data, behalve als het echt niet anders kan.
door (49.7k punten)
...