Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik heb de examenopdracht uitgevoerd in SPSS en kom tot een te interpreteren resultaat.  De vrijheidsgraden in de testresultaten van de within subjects zijn 1 en 2.   Wat zeer opvallend is, en wat me doet denken dat ik iets fout gedaan heb is dat de vrijheidsgraden in de box's test equality of covariance matrices zeer groot zijn.  Maar de vraag is of ik rekening moet houden met deze output aangezien het hier niet gaat over een covariantie.
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (200 punten)
Zou je de vraag kunnen verduidelijken (en minder specifiek over de eindopdracht maken, dus iets algemener stellen). Het is namelijk niet helder wat je precies wilt weten, en wat je hebt gedaan. Welke bronnen heb je al geraadpleegd, waardoor je onzeker over de df bent? Hoeveel zouden het volgens die bronnen móeten zijn?
Uit de cursus leer ik dat het aantal vrijheidsgraden voor de within groep N-K is.  Dit kan toch onmogelijk een zeer groot kommagetal worden.  Als dit toch zo uit de testresultaten komt, vraag ik me af wat ik fout zou kunnen ingevoerd hebben.

Ik heb het hier wel over gegevens terug te vinden in de box's test of equality of covariance matrices.  Ik weet eigenlijk niet wat er uit deze tabel af te lezen valt...
Waarom kan het onmogelijk een getal met decimalen worden? Naar welke rij in je output kijk je?

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...