Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
L.S.

SPSS 24 heb ik geïnstalleerd. Het werken hiermee ging goed. Waarschijnlijk heb ik iets verkeerds aangeklikt waardoor ik geen correcte output meer ontvang, alles wordt als fout aangegeven. Is er een manier om het programma te resetten naar de originele instellingen, die er waren gelijk na het installeren van SPSS 24?

Met vriendelijke groeten,

Clemie van den Boorn
in R en RStudio door (210 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Als je niet kunt achterhalen wat je verkeerd doet of wat de foutmeldingen precies inhouden kun je altijd proberen SPSS opnieuw op te starten en het databestand opnieuw te openen. Als er zich weer fouten voordoen, kijk dan waar dat door komt. Werk je met de syntax? Dan kan het zijn dat je code niet klopt of er informatie instaat die er niet thuishoort. Ook kan het zijn dat je variabele namen opgeeft die niet overeenkomen met die in het databestand.
door (49.7k punten)
...