Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Dag allemaal, Ik loop vast bij opdracht 6.2, wie kan mij helpen?

Ik wil met behulp van mahalanobis distance de outliers uit mijn dataset verwijderen. Ik gebruik hiervoor de aangegeven syntax:

REGRESSION /DEPENDENT criterium /METHOD=ENTER x1 x2 …… xn /SAVE MAHAL. SORT CASES BY MAH_1(D). LIST/VARIABLES IDNUMMER mah_1.

Van de 223 repondenten die ik heb, krijg ik van 211 respondenten de waardes. Deze waardes zijn allemaal hoger dan 30, en ze lopen op tot 80. Ik heb echter geen idee wat ik er nu mee moet doen. Ik heb zelf Field 2018, daarin kan ik geen beschrijving vinden.

Kan iemand mij helpen?

Vriendelijke groet,

Karl van Karnenbeek
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (180 punten)

Heb je de waardes doorberekend tot p-waardes? Alle p waarden van < of = .001 zijn de casussen die je niet mee neemt in je analyse straks. Misschien  zitten ze niet in deze data set? Ik had  de dataset hechting bij pubers, daar heb ik er 2 uitgehaald.

Het heeft mij ook veel tijd gekost om dit voor elkaar te krijgen...

Filmpje helpt vaak wel.... https://www.youtube.com/watch?v=AXLAX6r5JgE
 

Gr Marian

Hartelijk dank voor je reactie. Ik heb de waardes doorberekend tot p-waardes, hier komen totaal 21 cases uit die <.001. Dit vind ik vrij veel.

Bedankt voor het filmpje!

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...