Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Goedemiddag,

Net zag ik een soortgelijke vraag op het forum, maar ik kon het antwoord toch niet helemaal vinden. B1 en B0 worden allebei regressiecoëfficiënten genoemd, maar er wordt óók gezegd dat alleen B1 een regressiecoëfficiënt is en B0 dus het intercept. Dat vind ik trouwens ook logischer, want volgens mij kan B0 als intercept ook helemaal geen coëfficiënt genoemd worden (het kan dat ik dat mis heb). Hoe dan ook: klopt het dat in principe B1 'het regressiecoëfficiënt' is, en B0 het intercept? Dat onderscheid is belangrijk voor mij omdat er vaak naar 'het regressiecoëfficiënt' verwezen wordt en ik dan eerst niet begreep of het nou over B1 of B0 ging (maar volgens mij is dat dus altijd B1).

Ik hoor graag van u! Bedankt,

Vriendelijke groet,

Claire van der Wal
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (510 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Ja dat is altijd B1.
door (360 punten)
...