Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In het voorbeeldverslag van de examenopdracht wordt verwezen naar 1 soort toets die gebruikt wordt.  In de oefentoets worden de aparte manipulaties eerst via t-toetsen getoetst om dan nadien over te gaan naar een omnibustoets.  Is dat de bedoeling?  En wordt dan enkel de omnibustoets vermeld in het verslag af moeten dan alle soorten gebruikte toetsen vermeld worden?
in Literatuur zoeken door (190 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Algemeen kan gesteld worden dat je altijd spaarzaam wilt zijn met het aantal toetsen dat je uitvoerd. Dus als je alles kunt toetsen met 1 toets, is dit beter dan bijv. elke hypothese te toetsen met een aparte toets. Ook is het overbodig precies hetzelfde effect met 2 verschillende toetsen aan te tonen. Echter, vermeld je wel alle relevante toetsen die je hebt uitgevoerd in je verslag.
door (49.7k punten)
...