Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Goedendag,

In oefententamen 1 van Inleiding tot Data-Analyse bij vraag 15 staat 'welke QQ plot hoort bij welke boxplot?'. Nu zie ik wel dat de ene boxplot bij de normaal verdeelde QQ plot lijkt te horen, maar als ik kijk naar H2.2 lijkt de gegeven boxplot uit een rechtsscheve verdeling te komen, maar vind ik de QQ plot eruit zien als die voor een linksscheve verdeling - in elk geval als ik de plaatjes vergelijk! Wat zie ik verkeerd?

Bedankt!

Groet, Claire
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (510 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Het gaat in beide gevallen om een rechtsscheve verdeling. Het verschil met de QQplot in thema 2.2 is dat de X-as en Y-as zijn omgedraaid. In het voorbeeld in 2.2 staat de theoretische verdeling op de y-as en in de tentamenvraag staat de theoretische verdeling op de x-as.
door (49.7k punten)
geselecteerd door
Nu zie ik het! Dankjewel!
...