Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
in Methodologie door (130 punten)
Heb je een specieke temporele analyse in gedachten? Er zijn er namelijk heel veel, waarvan sommigen in SPSS zijn uit te voeren (repeated measures, time series), anderen enigszins in SPSS zijn uit te voeren (multilevel groei-modellen) en anderen helemaal niet in SPSS zijn uit te voeren (latente groei/veranderingsmodellen).
Het gaat om analyses uit ESM onderzoek waarbij 3 levels zijn: subject, dag (7x) en beep (10x). Het gaat om herhaalde metingen waarbij de middels temporele analyse de invloed gemeten wordt van variabele 1 op tijdstip x op variabele 2 op tijdstip x+1. Ik weet niet welke genoemde analyse daar het meest geschikt voor is?

Bedoel je met

"3 levels: subject, dag (7x) en beep (10x)"

Dat je beeps onderzoekt, die genest zijn in dagen, en dat al die metingen weer genest zijn in proefpersoon? (hierarchische structuur).

Klopt mijn interpretatie?

Dat klinkt als een multilevel analyse. Ik ben niet bekend met hoe goed spss hiermee omgaat. Ik weet dat SPSS multilevel modeling toestaat. Zelf ben ik meer bekend met Mplus, R en MLwin voor het toetsen van multilevel (longitudinale) modellen.

 

1 Antwoord

2 leuk 0 niet-leuks
Er staat in de M&T community een bron over multilevel analyse.

Daarin staat ook een voorbeeld waarin dit type data wordt geanalyseerd. Of je met deze analyse het je onderzoeksvraag beantwoordt moet je zelf bedenken.
door (11.7k punten)
...