Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
in Literatuur zoeken door (260 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Daar is moeilijk een concreet antwoord op te geven en is deels afhankelijk van hoeveel onderzoek er wordt gedaan over een bepaald onderwerp en hoe snel kennis over dit onderwerp verandert. Er wordt bijv. tegenwoordig veel onderzoek gedaan naar Fake news of Smartphone gebruik, als dan een artikel 2 jaar oud is kan de kennis al enigzins achterhaald zijn. Een artikel over effectiviteit over een bepaalde al lang bestaande therapievorm zal langer actueel zijn. Als er elke week nieuwe artikelen verschijnen wil je vooral artikelen over de laatste 2 jaar hebben, maar bij een minder hot topic kom je al gauw op een groter aantal jaren. Heel pragmatisch gebruiken we bij de cursus Literatuurstudie een termijn van 10 jaar.
door (44.6k punten)
...