Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Een voorbeeld: Zo staat SIG bv voor de p-waarde etc. Is hier een lijst van met de vertalingen?
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (120 punten)
Zijn er zoveel termen die een vertaling nodig hebben? De meesten zijn vanzelfsprekend, zoals std.dev, of zijn een kwestie van statistiekkennis, zoals Beta. Is er een ander voorbeeld dan Sig. dat SPSS specifiek is en niet al door de handleiding van SPSS gedekt wordt?
Ja, ik kom (als leek, ik begin dit kwartiel voor het eerst met data-analyse) vaker afkortingen tegen zoals idd Sig, df, Sig (2-tailed), etc. Uiteraard kun je ze opzoeken, dat heb ik ook gedaan, maar ik dacht dat er misschien een handige lijst zou zijn waar ze in opgesomd staan.

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Er is geen lijst voorhanden. Echter, de betekenis van de meeste begrippen die je tegenkomt in SPSS worden wel in het cursusmateriaal besproken en toegelicht.
door (49.7k punten)
...